Subnavigatie

Preventietraining Overlast en Agressie Sportiom

Op maandagavond 25 november 2013 verzorgde Allerto een preventietraining Overlast en Agressie in het zogenoemde "meest veelzijdige sportcentrum van Brabant"; het Sportiom in Den Bosch.
Met onder andere een schaatsbaan, zwemparadijs, fitnessclub en diverse horecapunten is het Sportiom inderdaad van alle markten thuis. Ze hebben dagelijks te maken met een gevarieerd publiek van alle leeftijden en uit alle geledingen.

Tijdens onze training leerden de zeventien medewerkers via welke werkwijze je overlast en agressie kunt voorkomen maar ook wat je kunt doen op het moment dat je te maken krijgt met vervelende situaties en mogelijk agressieve gasten.
Omdat deze werkwijze voor een groot deel te maken heeft met gedrag, werd de training ondersteund met diverse rollenspelen van een acteur.

Voor sommige deelnemers is zo'n rollenspel een drempel, maar uiteindelijk een leerzame stap. Omdat je juist in de rollen vaak heel duidelijk ziet waar iemands kwaliteiten liggen en hoe die het beste ingezet kunnen worden. En daar kan iedereen zijn voordeel mee doen!

Meer ervaringen