Secret Buurtscan

Onze overtuiging is dat vergroten van veiligheid begint bij de mens. Dit geldt ook voor veiligheid in en rond een woning, en bewustwording is daarin het kernwoord; pas als bewoners zich bewust zijn van de veiligheidsrisico's kunnen zij daarop inspelen en ze beïnvloeden.

Onze jarenlange ervaring wijst uit dat die bewustwording het snelst bereikt wordt door de bewoners te confronteren met de werkelijkheid. De Secret Scan is een zeer effectieve manier om in een kort tijdsbestek een inventarisatie te maken van wat bewoners in een buurt kunnen doen om hun woning en de buurt veiliger te maken.

Tijdens een actie kruipen de Secret Scanners van Allerto in de huid van de crimineel. Zij gaan op zoek naar gelegenheid tot het plegen van inbraak en diefstal uit woningen, en leggen de mogelijkheden vast met behulp van verborgen opnameapparatuur.

Deze actie wordt altijd vooraf afgestemd met vertegenwoordigers van gemeente en politie. (En indien van toepassing met vertegenwoordigers van woningbouwvereniging, bewoners, vereniging van eigenaren, huurdersvereniging etc.)

Na de Secret Scan worden alle betrokkenen uitgenodigd voor een bijeenkomst waar de Secret Scanners hun ervaringen delen en laten zien welke factoren bepalend zijn in het wel of niet plegen van een inbraak. Op zo'n bijeenkomst gaan vele ogen open. Want een inbreker komt nooit terug om te vertellen waarom hij juist uw woning uitkoos, of die van de buren... De Secret Scanner van Allerto wel!

Bent u geïnteresseerd in hoe de totale aanpak van een Secret Scan Woninginbraken in elkaar steekt, of hebt u andere vragen? Neem contact met ons op